Produkter

Sök produkt i vår produktkatalog SÖK>

Leverantörer

Vi erbjuder samtliga produkter inom låsbranschen.

Ni kan köpa produkter i vår butik och själva installera eller beställa produkter som vi installerar hos er. Nedan finner ni länkar till våra leverantörer med olika typer av lås och beslag. Har ni svårt att finna det ni söker, hör gärna av er till oss så hjälper vi till.

 


Godkända Lås

Försäkringsbolagen ställer olika krav på lås beroende på hur stora värden man har försäkrat samt hur man bor.

Bor Du i villa eller lägenhet?

Om du bor i villa:

Ytterdörr:
Samtliga dörrar skall ha ett lås som ej går att öppna inifrån när man har lämnat huset. Detta kan man uppnå antingen genom att låsa med ett sk tillhållarlås och ett vanligt lås alternativt att man installerar ett nytt cylinderlås som går att spärra för öppning inifrån. Nu för tiden installerar man oftast ett ASSA 2000 lås som är godkänt av Försäkringsbolagen.

Verandadörrar skall även ha ett lås som ej går att öppna utan nyckel. Vår erfarenhet är att man ofta inte har något lås alls på verandadörren.

Fönster på nedervåningen bör i vissa fall även de ha lås. Kraven på dessa lås är beroende på hur stort försäkringsvärde man har i huset.

Vill du att vi kontrollerar om dina lås är godkända av försäkringsbolagen, kontakta oss per mail info@tabylas.se eller telefon 08-758 36 00. För det fall ni skickar mail, ta gärna foto med digitalkamera på befintliga dörrar och fönster och skicka med.

Om du bor i lägenhet:

En lägenhet behöver i normala fall enbart ett ordentligt lås i ytterdörren. Ytterdörren skall ha ett lås som ej går att öppna inifrån när man har lämnat huset. Detta kan man uppnå antingen genom att låsa med ett sk tillhållarlås och ett vanligt lås alternativt att man installerar ett nytt cylinderlås som går att spärra för öppning inifrån. Nu för tiden installerar man oftast ett ASSA 2000 lås som är godkänt av Försäkringsbolagen.

Bor man inte på första våningen eller ett våningsplan som är lätt åtkomligt utifrån behöver man i normala fall inga lås på balkongdörr samt fönster. För det fall man bor åtkomligt utifrån, bör man ha lås även på balkongdörr och fönster.

Vill du att vi kontrollerar om dina lås är godkända av försäkringsbolagen, kontakta oss per mail info@tabylas.se eller telefon 08-758 36 00. För det fall ni skickar mail, ta gärna foto med digitalkamera på befintliga dörrar och fönster och skicka med.

 


Täby Lås grundades 1954 och
har funnits i samma lokaler på Näsbydalsvägen 9 sedan 1965.
Vi är idag 11 anställda och utför samtliga uppdrag inom säkerhetsbranschen.

Företaget har välutbildad personal och en maskinpark som gör att vi kan möte våra kunders efterfrågan på ett kostnads-effektivt sätt med hög servicegrad.
Vi har lång erfarenhet och
utför samtliga uppdrag inom säkerhetsbranschen.

Låt vår välutbildade personal hjälpa dig med din säkerhetslösning.
Läs mer>>
Tel: 08-758 36 00
Fax: 08-768 86 94
E-post: info@tdlas.se

Sveriges Låssmedsmästares Riksförbund